VOGELTENTOONSTELLING

Gepubliceerd op 2 november 2023 om 11:25

VOGELKRING “STEENWIJK EN OMGEVING” SAMEN MET “DE EDELZANGER” STEENWIJKERWOLD.

De Vogelkring Steenwijk e.o. en De Edelzanger uit Steenwijkerwold hebben besloten hun jaarlijkse vogeltentoonstelling gezamenlijk te houden in het gebouw van de Stichting Lokale Omroep Steenwijkerland aan de Oostwijkstraat 10a te Steenwijk, nabij de parkeerplaats “De Schans”

25 inzenders van beide verenigingen hebben maar liefst 334 vogels ingeschreven voor deze tentoonstelling.

Er zijn dan ook vogels van diverse pluimage te bewonderen. Naast de kleurkanaries in een groot aantal kleurslagen, ook tropische vogels, Europese cultuurvogels en heel veel parkietensoorten, waaronder enkele bijzondere exemplaren.

Op donderdag 2 november worden de vogels beoordeeld door een zestal gediplomeerde keurmeesters van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.

 

De opening van de tentoonstelling is op vrijdag 3 november om 19.30 uur en zal verricht worden door de Dhr. H. van der Aa, voorzitter van de Vogelkring, in samenwerking met dhr.J. Buitenhuis, voorzitter a.i. van de Edelzanger

Zij zullen tevens de voornaamste prijzen uitreiken aan de kampioenen. .Door de fam. Molenkamp zal de “Willy’s Löppis” wisselbeker worden uitgereikt aan de mooiste vogel. Deze beker is beschikbaar gesteld door het museum van Maastrichts aardewerk te Havelterberg.

 

Bovendien is er gelegenheid tot het verkrijgen van uitgebreide informatie over het op diervriendelijke wijze houden en verzorgen van vogels in de ruimste zin van het woord.

 

De toegang tot deze vogelshow is geheel gratis.

 

De tentoonstelling is verder voor het publiek geopend op vrijdag 3 november van 20.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag 4 november van 10 tot 15.00 uur.

 

 

Cor van Elven

Secr. Vogelkring

Tel. 0521-517108

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.